Main menu

Ρώμη: Ένας μοναδικός προορισμός για διακοπές.

Είτε πας με τον σύντροφο σου, είτε με τις φίλες σου, είτε οικογενειακώς, να είσαι σίγουρος πως θα το απολαύσεις. Και κυρίως θα το απολαύσει το μάτι σου, η ψυχή σου και η καρδιά σου. 

Τόσα πολλά αξιοθέατα, τόση πολλή ιστορία, τόση πολλή ενέργεια εγώ δεν συνάντησα πουθενά αλλού. Και έχω πάει σε πολλά μέρη. Ίσως ήταν το μόνο μέρος που έχω πάει ως τώρα που η ενέργεια του με άγγιξε τόσο ώστε σχεδόν σε κάθε γωνιά αυτής της αρχαίας πόλης να ανατριχιάζω και να γουρλώνω τα μάτια. Και είναι ίσως το μόνο συναίσθημα που μένει από τα ταξίδια.

Τα ταξίδια καταφέρνουν να σου περνάνε την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα του κάθε λαού με έναν τρόπο τόσο μαγικό και τόσο ονειρεμένο που να μην μπορείς να τον περιγράψεις.

Ίσως γι' αυτό ακριβώς δεν θα μπορέσω να σας συμπεριλάβω όλα όσα είδα σε ένα μόνο άρθρο αλλά θα χρειαστώ και 2ο και πιθανότατα και 3ο. Γιατί πολύ απλά θέλω να δείτε και εσείς (όσα μπόρεσαν να αποτυπωθούν στις φωτογραφίες) όλα όσα με έκαναν να λατρέψω αυτή τη πόλη. Όλα όσα μου περιέγραφαν αλλά μόνο κοιτάζοντας τα από απόσταση αναπνοής, ακουμπώντας έστω και λίγο πάνω τους, κατάφεραν να αγγίξουν την δική μου ψυχή.

Σε αυτό το 1ο άρθρο λοιπόν, θα σας δείξω τα τρία σημεία - που αν θα έπρεπε να διαλέξω από όλα όσα πήγα για να ξαναπάω - θα επέλεγα πρώτα από όλα!

1. Fontana Di Trevi

Δεν μπορώ να το περιγράψω με απλές λέξεις. 1η φορά στη ζωή μου ένιωσα μαγεμένη από αυτό που αντίκριζα. 1η φορά στη ζωή μου ένιωσα να παίρνω τόσο έντονα ενέργεια από το τοπίο. 1η φορά στη ζωή μου δεν μπορούσα να εκφράσω με λόγια όλα όσα με κατάκλυσαν εκείνη τη στιγμή. Απλά αν ποτέ πάτε στη Ρώμη, σας ικετεύω να πάτε πρώτα σε αυτό το σημείο. Μόνο έτσι θα με καταλάβετε. Μαγεία!!!

 

 

 

 

 

2. Piazza Navona - Fontana Del Moro

Αυτή η πλατεία θα σε εντυπωσιάσει από τις λεπτομέρειες στην αρχιτεκτονική της. Τεράστιες κολώνες με απίστευτες λεπτομέρειες, συντριβάνια να αναπαριστούν σκηνές της αρχαιότητας, και ζώα που μοιάζουν τόσο πραγματικά θα σε κάνουν να ανοιγοκλείνεις τα μάτια και να μην πιστεύεις πως πραγματικά υπάρχουν αυτά στη Ρώμη του σήμερα. Ολόκληρος ο αρχαίος πολιτισμός βρίσκεται μπροστά σου και σου φωνάζει να τον ανακαλύψεις και μαζί του να ανακαλύψεις και εσύ τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή μέσα από όλα τα μηνύματα που είναι γραμμένα όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

3ο. Κάστρο των Αγγέλων

Το Κάστρο των Αγγέλων σου ανοίγεται μπροστά σου από την 1η κι όλας φωτογραφία του άρθρου. Και δεν την έβαλα τυχαία. Είναι τόσο επιβλητικό και τόσο μοναδικά υπέροχο αυτό το κάστρο που απλά μένεις και το κοιτάς. Γεμάτο αγάλματα αγγέλων και με το ποτάμι να περνάει από μπροστά του σε κάνει να το ερωτεύεσαι. Είτε το δεις με το φως της ημέρας, είτε με το φως του φεγγαριού, αυτή η λάμψη του είναι ικανή να σε τυφλώσει και να σε υπνωτίσει. Με ουρές από κόσμο για να μπουν μέσα να το δουν και με τα φλας να μην σταματάνε όποτε κι αν περάσεις από εκεί, αυτή η εικόνα είναι ικανή να σου κλέψει την καρδιά

 

 

 

 

 

 

 

 

Και...δεν τελειώνει έτσι απλά η Ρώμη...έχω ακόμα πολλά να σας δείξω! Στο επόμενο άρθρο ακόμα περισσότερα...

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είμαι καλή φωτογράφος, ξέρω όμως πως όλα όσα βλέπετε τα φωτογράφισα με τόση χαρά και τόση ανυπομονησία για να σας τα δείξω που ελπίζω να μπόρεσα να σας μεταφέρω έστω και λίγα από τα συναισθήματα που είχα την κάθε στιγμή που τα έβλεπα!!

 

Kisses!!!!